dilluns, 15 de febrer del 2010

"La Morenita"

De tots és llargament coneguda la meva gran devoció per la Iglesia i tot el catolicisme. No hi ha diumenge que no se m’escapi anar a missa, confessar-me de tots els pecats i resar unes salves. Però ves com son les coses que no sabia que la patrona d’Hondures era la “Virgen de Suyapa”
Perdoneu la meva incultura però mai a la vida, abans d’aterrar a Hondures, havia escoltat aquest nom. I no és per res però aquí hi ha moltes dones que s’ho diuen. Suposo que agrada tan aquest nom com al meu poble Úrsula. A Valls és impossible trobar una casa sense dos o tres Úrsules.
Però això no és lo millor, la meva sorpresa va ser quan vaig saber que a la Virgen de Suyapa li diuen “La Morenita” per la seva pell “trigueña” com diuen aquí (pell morena, però no negre eh!). Res a veure amb la nostra moreneta catalana que si és negra negra.
Apa doncs..., que per sentir-me una mica més a prop de casa i ja que l’Estrella Damm no m’envia una caixa de mitjanes ni per mal de morir, aniré cada cap de setmana al santuari de Suyapa enlloc de pujar a Montserrat, com feia a diari.
Esperem que allà els capellans no siguin iguals.

Amen

1 comentari:

J. ha dit...

ets un crack. Una abraçada enorme.