dimarts, 11 de novembre del 2008

Amor i Odi

Diuen que entre l’amor i l’odi hi ha un pas, que és molt fàcil passar d’un sentiment a l’altre en qüestió d’un instant. El problema és quant aquests dos sentiments es manifesten alhora, quan sents una estima molt gran per alguna cosa i al mateix temps un repelós igual. Doncs bé, això és el que em passa moltes vegades al reflexionar sobre el país on visc. Guatemala és un lloc que enamora a qualsevol a primera vista. Els seus paisatges, la seva gent i el seu tarannà són dignes de menció. El seu passat maya ràpidament et transporta i la diversitat de cultures i llengües impressiona a qualsevol.
Tot i això, Guatemala és un país que et desgasta i que et pot arribar a desesperar. El racisme entre la població indígena i “ladina” (mesclats) és el pa de cada dia. La inseguretat entre la població i la delinqüència és notòria y el desordre i el poc civisme també és constant. En fi, que estem distrets!
Suposo que de moment guanya l’estima... i esperem que perduri.
Si he de triar una imatge que expressi aquests dos sentiments contradictoris al mateix temps, que millor que un cardo. Una flor que té alhora un aspecte atractiu i odiós (bé, almenys per mi).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies a Pep Pallàs m'he assabentat de l'adreça del teu bloc. Des de Valls els millors desitjos de salut i felicitat, a partir d'ara seguiré els teus comentaris. Una abraçada i que les forces t'acompanyin.

Unknown ha dit...

Ramón, una abraçada de la gent del PLA.
Ets d'aquestes persones que fa el camí caminant.
Manel Tosas
caltosas@tinet.cat